Mattias Persson

Mattias Persson till minne

Det är med stor chock vi nåtts av beskedet att Mattias Persson, mångårig radiopratare och musikvän, omkommit. Sunkit vill hedra hans minne.

Idag begravs Mattias Persson i Karlstads domkyrka. Han skulle i år ha fyllt 48 år.

Mattias Persson föddes den 17 oktober 1975. Han var bland mycket annat en radioprofil, som under många år pratat om och introducerat musik i olika radioprogram med framförallt hemstaden Karlstad som bas. Mattias hade ett mycket brett och nyfiket musikintresse. Att husguden hette Elvis Presley förhindrade inte en stark vurm för klassisk dansbandsmusik – eller för den delen att börja strecklyssna på det unga, samtida punkbandet Borgerlig begravning.

Musikintresset och den öppna attityden till olika genrer gjorde till exempel att Mattias under en period drev klubb i hotellobbyn på Gustaf Fröding Hotell & Konferens i Karlstad, där han spelade dansbandsmusik på skiva – iklädd full Elviskostymering à la Las Vegas-perioden (eller snarast Hawaii). Under discjockeynamnet Dansbands-Elviz. Legendariskt! Det här visar ju också prov på att Mattias inte var rädd för att sticka ut och följa sin övertygelse.

Mattias var generellt sett oerhört intresserad av ”vanliga musik”. Han spelade till exempel mest pop och rock från 1950- och 60-talen i sitt radioprogram Retro. Men – lite likt oss som står bakom Sunkit – så var musikintresset så stort att alla genrer, alla möjligheter måste utforskas. Han var under lång tid en närmast fanatisk skivsamlare och blev lite av en expert på både dansbandsmusik och kristen musik; inte sällan kallad jesuspop.

Mattias Persson var under många år en ivrig påhejare av allt som vi på Sunkit företog oss. Han var alltid öppen, kunnig, generös i sin kontakt med den skivsamlande och dansbandsdiggande världen. Fullt naturligt har Mattias också varit gäst i podden DJ 50 Spänn (då med efternamnet Ransfeldt).

Det märktes mycket tydligt att Mattias Persson var väldigt familjekär. Han var öppen och delade mångt och mycket om sitt liv, inte minst i relationen till sin dotter. Samtidigt var Mattias ytterst respektfull. De delar av familjen som inte ville vara offentliga, de var helt enkelt osynliga i Mattias sociala nätverk.

Mattias Persson avled den 9 mars 2023. Hans bortgång kom som en oerhörd chock, för väldigt många.

Vila i frid, Mattias!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *