En massiv överdos Thore Skogman på Sunkit

Sunkit den 3 april – med en massiv överdos Thore Skogman

Vi firar in våren med en rejäl hyllning till den store Thore Skogman. Utöver att vi spelar annan högoktanig udda och bortglömd populärmusik.

En klubb som sedan 1996 spelat udda och bortglömd populärmusik har förstås inte bortsett från den rika låtskatt som sorteras in på S som i Thore Skogman. Han är inte helt bortglömd, men inte spelas hans melodier – till sig själv och många andra artister – på radio och grammofon som de faktiskt gjorde en gång i tiden. Även vi har slarvat lite med skogmanandet och det är hög tid att späcka en kväll på Sunkit med en massiv överdos Thore Skogman.

Vad kommer att hända på Sunkit den 3 april 2023? Det blir ungefär som det Sunkit du lärt dig att känna igen och älska; denna afton djupt tryfferat med både känt och okänt av den store Thore Skogman.

Vi kommer inte att enbart spela musik av Thore Skogman. Det hade inte ens Thore själv velat.

Vid skivspelarna: Sunkits grundare Burt von Bolton och Magnus Ny-Magnum Nilsson. Kanske vi kan locka upp Jan-Erik Nilsson också? Janne är mångårig stammis, Thore Skogman-fan och den vi lånat rubriken en massiv överdos Thore Skogman från.

Med detta sagt, välkommen till Debaser och Sunkit den 3 april – med en massiv överdos Thore Skogman.

Thore Skogman: Du är en riktig klippare du

Tid

Måndag den 3 april 2023, klockan 17:00 – 23:00. Restaurangen öppnar 17:00, vi spelar skivor från 18:00.

Plats

Bar Brooklyn, Debaser, Hornstulls strand 4, Stockholm. Närmaste tunnelbana är Hornstull.

Övrigt

18 års åldersgräns, fri entré. Reservation för förändringar.


Publicerat

i

av

Kommentarer

5 svar till ”Sunkit den 3 april – med en massiv överdos Thore Skogman”

 1. Profilbild för Alice Radomska
  Alice Radomska

  Tänk förresten: Skulle Sven-Ingvars ha blivit Värmlands särklassigt populäraste band (även i jämförelse med nationellt mer säljande Vikingarna) om de inte hade spelat in Thores ”Fröken Fräken”? Det anade dom knappast ens själva, när ”Fröken Fräken” på singeln 1964 ”bara” var B-sida till likaledes starka ”Min gitarr”.

 2. Profilbild för Agne
  Agne

  Thore var väl speciell i artistbranschen som den helnykterist han var, morsans epitet på honom var tokrolig. Finns det några minnesmärken av mannen i fråga i Hallstahammar där han bodde?

  1. Profilbild för Magnus Nilsson

   Det ska finnas en silhuett av Thore centralt placerad i Hallstahammar + att det finns ett Thore Skogman-museum där. Jag har tyvärr inte varit där själv. Än.

 3. Profilbild för Sören Skarback
  Sören Skarback

  Udda och bortglömd populärmusik, säger ni. Thore Skogmans mest bortglömda måtte väl ha varit en singel – ”Mancox” – som det inte såldes ett enda ex av(!). Min mamma Wilma vann ett exemplar som tröstpris i en tävling att dikta slogan. Jag hjälpte till att käka ett antal Mancox chokladbitar (med mandelmassa och nöt inuti) men minns ej om de tomma choklademballagen behövde bifogas i kuvertet med tävlingsbidraget. Nå väl, en glad bild på boxaren Floyd Patterson hade en pratbubbla. Där i fick han till sist säga nåt om han han var ”en söt en” fastän han fått ”en massa på nöten”. Och de två inledande raderna som Thore hade diktat och sjöng på skivan – där var tio toner i vardera raden och Thore fick där i nio stavelser per rad: ”Mancox var en sö-öt liten kille, dansa var det end-enda han ville”. (Chokladbiten var god men udda och…bortglömd.)

  1. Profilbild för Magnus Nilsson

   Haha! Ett underbart minne, Sören. Tack för det! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *