Arvingarnas lager

Barnförbjudet från albumaktuella Arvingarna

Arvingarna, dansbandsprofilernas söner som själva blev dansbandsprofiler, har inte bara fyllt 30 år som band. De har också gett namn till en ny öl – med vuxen smak.

Okej, det här med barnförbjudet i rubriken braskar mer än det håller. Men, ändå – Sveriges äldsta, aktiva pojkband har sedan en tid letat sig in i Systembolagets sortiment. Senast med en riktigt god lager, kort och gott kallad Arvingarna.

Och det är ingen dussinprodukt som bär gruppens namn. Arvingarna – Arvingarnas lager har tagits fram av Odd Island Brewery, ett mikrobryggeri på västkusten vars grundare har rötter i In Flames. Se där, ett rätt oväntat sammanhang!

Så här säger Peter Iwers från Odd Island Brewery i en intervju med Beernews.

… Jag har själv extremt stor respekt för Arvingarna, de har jobbat stenhårt i många år och jobbar hårdare än många andra band. Det märks även här, då de är delaktiga i hela processen.

Den nya ölen beskrivs som en India Pale Lager, något som antyder att det rör sig om en dryck med betydligt mer karaktär och smak än en reguljär stor stark. Jag var själv mest nyfiken och hade nog inga förväntningar alls – vare sig höga eller låga – men höjde på ögonbrynen vid första provningen. En öl med klass!

Kanske någon ryggar för priset. En burk på 33 centiliter kostar 27:90 på Systembolaget. Som det ofta blir med hantverksöl och bryggerier som jobbar med mindre volymer och förutsättningar.

Tidigare har Arvingarna stått bakom ölmärkena Arvingarnas Wästkust IPA och Eloise 93 från bryggeripuben Två Feta Grisar i Göteborg.

I övrigt bör vi väl flagga för att Arvingarna just släppt ett nytt album, Tänker inte alls gå hem (Sony 2021). Lyssna till exempel på starka Stannar du kvar.

Skål!

Länkar

Foto

Magnus Nilsson


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *