Pierre Isacsson: Jul i Sahara (omslag)

Jul i Sahara – ny musik med Pierre Isacsson

Nu kommer ny musik med Pierre Isacsson, mannen som gav oss Då går jag ned i min källare. Det är sonen Ludvig som dammat av pappas låda med demotejper.

Pierre Isacsson var en av Sveriges mest firade artister, som medlem i Country Four och Family Four liksom som soloartist och låtskrivare. Med tanke på hans mjuka basröst är det inte förvånande att han också hade uppdrag som röstskådespelare.

De sista åren av sitt liv var Pierre Isacsson underhållare och kryssningsvärd på Estonia, och tragiskt nog var han ombord när färjan förliste i september 1994. Pierre Isacsson blev bara 46 år.

Idag, på första advent 2020, kommer trots allt ny musik med Pierre Isacsson. Hur går det till?

Som sagt, så var Pierre en flitig låtskrivare och i det isacssonska hemmet finns kartonger med demoinspelningar på kassett. Nu har yngste sonen, Ludvig Isacsson – också artist – börjat gräva i låtskatten, arrangerat och spelat in bakgrunder till pappas Jul i Sahara.

Faktum är att Pierre Isacsson var i färd med att skriva ihop material till en ny LP när han gick bort. Kanske vi får höra mer av den musiken så småningom.

Pierre Isacsson föddes den 1 december 1947 i Bergum i Västergötland.

Länkar


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *