Janne Landegren till minne

Janne Landegren till minne

Musikern Janne Landegren har gått bort. Många minns honom som medlem i The Telstars och Ingmar Nordströms. Janne blev 68 år.

Det meddelas oss att Janne Landegren har gått bort. Och vi vill med några korta ord hylla honom, en musiker som verkligen ”legat på vägarna” med orkestrar som The Telstars och Ingmar Nordströms.

Senast i december uppmärksammade Henrik Martinell honom i vår julkalender, med anledning av att det faktiskt är Janne Landegren som sjunger på Ingmar Nordströms klassiska örhänge Gösta Gigolo. Läs mer i Gösta Gigolo – Östen Warnerbring stod bakom Ingmar Nordströms stora hit. Det bör också föras till handlingarna att han under en tid var medlem i Kenneth Staag, och att det är Janne som sjunger på Sunkit-klassikern Koo Koo Loo.

Annars var det framförallt bas som Janne trakterade.

Jan Landegren föddes den 20 augusti 1951. Han var medlem i legendariska The Telstars, som spelade vad man själva kallade för pop-jazz och hade en stor hit med Peter Himmelstrands Håll dig till höger, Svensson 1967. Därefter, mellan åren 1979 och 1991, var Janne medlem i Ingmar Nordströms.

I mitten av 1970-talet gjorde skivetiketten Philips ett försök att lansera Janne Landegren som soloartist, och man släppte albumet Entré 1976. Han medverkade till och med i Melodifestivalen året därpå, med låten Trädets rot. Janne hamnade på sjätte plats, samtidigt som Forbes vann med Beatles. Sedan verkar solokarriären ha lagts på hyllan.

Janne Landegren dog den 31 mars 2020. Om du har några minnen av honom, så är du välkommen att bidra med dessa i kommentarerna på denna sida.

Tack

Tack till Daniel Standar och Henrik Martinell.


Publicerat

i

av

Kommentarer

4 svar till ”Janne Landegren till minne”

 1. Profilbild för Arvid

  Det är ju Janne som figurerar (tillsammans med Sidney Onayemi/DJ Big Brother) i det här bevingade klippet om dansbandsdöden och ”discoavgift”. Vila i frid!
  https://youtu.be/PdjcSGo1hJg

 2. Profilbild för Irma
  Irma

  Ohhh vad tråkigt unga pojken

 3. Profilbild för Ann-Charlotte Lindström
  Ann-Charlotte Lindström

  På 60 talet spelade Janne även i bandet Night caps. Som tonåring åkte jag och min kompis till olika ungdomsgårdar för att lyssna på denna fantastiska grupp.

 4. Profilbild för Christina Lindgren Wincent
  Christina Lindgren Wincent

  Minns också tiden då Janne spelade i Night Caps. De kom från Sollentuna och sångaren hette Tommy. Åkte runt på ungdomsgårdarna – en härlig tid??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *