Fredrik af Trampe och Anna-Lena Lodenius på Sunkits julfest 2017 (foto: Magnus Nilsson)

Bland lutfisk, cowboys och hawaiitomtar – årets blandning av bortglömd julmusik

Julen är en högtid som bjuder på oändliga mängder musik. Och ljudarkeologerna Lodenius och af Trampe bjuder ständigt nya fynd i Sveriges Radios återkommande program om svajig julmusik.

Julskivesamlaren Anna-Lena Lodenius och arkivdjupdykaren Fredrik af Trampe har tillsammans skapat en tradition kring julen som snart är lika stark som Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul. Om Kalle fortsätter att dominera i TV, så är förväntan idag stark att radion presenterar bortglömd julmusik.

Julen är vår kanske största högtid, så visst kan man förvänta sig att det under årens lopp kommit en och annan julskiva; även från det mindre betydande språkområdet svenska. Men att det finns mycket att gräva fram, det är överraskande.

Årets upplaga av Bland lutfisk, cowboys och hawaiitomtar – julmusiken du inte visste fanns med Anna-Lena Lodenius och Fredrik af Trampe sänds först på juldagen den 25 december 2019. Från klockan 19:00 på P4 kan du njuta hela två timmar med garanterat avvikande hyllningar till helgen. Säkerligen finns programmet kvar på Sveriges Radios sajt ett tag efter sändningen också. Men passa på!


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *