Ricky Bruch och stolen som satts sönder hemma hos Bert Karlsson

Stolen som Ricky Bruch satt sönder hemma hos Bert Karlsson

This entry is part [part not set] of 24 in the series Sunkits julkalender 2019

Du rör dig i en värld som rymmer namn som Frank Andersson, Ricky Bruch och Bert Karlsson. Varje detalj kan synas oviktig, eller av största betydelse. Som en söndersutten stol.

”Vi borde avsluta julkalendern med en tävling. Men vad ska priset vara?”, undrade Magnus Nilsson när idén om Sunkits julkalender dök upp.

”Vad sägs om en stol som Ricky Bruch har suttit sönder?” föreslog jag.

”Herreminjeochskapare så stort!” svarade Magnus.

För vem skulle inte vilja ha en sittmöbel som krossats av en muskeltung diskuskastare i sin ägo?

När vi började prata om en julkalender så kom jag att tänka på en intervju jag gjorde med Bert Karlsson hösten 2018. Den handlade om Frank Anderssons EP – Frank Andersson och hans brottarhit – men samtalsämnet var Ricky Bruch eftersom Bert och han hade jobbat ihop i olika projekt:

– Med skivor och grejer. Jag var ute och jobbade med Ricky och satte honom på diskustävlingar samtidigt som han var discjockey, så jag bokade honom till Folkets park och så vidare, berättade Bert då. Och tillade bara så där i förbifarten:

– Jag har en stol du kan få köpa som han satt sönder här hemma.

En stol som Ricky Bruch suttit sönder. Hemma hos Bert Karlsson. Givetvis skulle den stolen vara det perfekta priset!

Så jag ringde upp Bert Karlsson och ville prata om det där med stolen. Bert svarade ”Ja?” i sin handsfree i bilen (han svarar alltid i bilen och är alltid på väg någonstans).

Efter att jag påmint honom om Frank-intervjun tidigare så frågade jag: ”Du, i intervjun berättade du att du har en trasig stol som Ricky Bruch har suttit sönder. Jag skulle vilja köpa den.”

– Den har jag slängt. Det var länge sen jag gjorde det, svarade Bert.

Jag frågade honom om han var helt säker med tanke på att han erbjudit mig att köpa stolen ett år tidigare, men han vidhöll att han slängt den och att jag missuppfattat det han sagt.

– Jag slängde den före Ny Demokrati-tiden, säkert på 70- eller 80-talet, sa Bert.

Priset blir alltså tyvärr inte en diskuskastar-söndersutten stol ägd av en skivbolagsmogul. Och därmed ingen tävling. Men ytterligare en historia med knorr, det blev det.

Series Navigation

Publicerat

i

av

Kommentarer

2 svar till ”Stolen som Ricky Bruch satt sönder hemma hos Bert Karlsson”

  1. Profilbild för Per Agne Eklund

    Jag är en medlem av er speciella förening som tar fram de annorlunda tingen. När har ni era sammankomster i Stockholm, bor i Gävle men skulle gärna närvara vid tillfälle.

    1. Profilbild för Magnus Nilsson

      Hej! Vi kör Sunkit på Bonden Bar den första torsdagen i varannan månad, och nästa gång är den 6 februari. Mer info kommer. Välkommen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *