Loa Falkman och Per Gessle

”Loa Falkman har etsats sig kvar i mitt minne för alltid” – Per Gessle pratar covers

En av våra största popikoner är Per Gessle. Han har sedan tonåren själv stått i rampljudet med Gyllene Tider och senare Roxette. Han är också en riktigt inbiten musiknörd och samlare med koll på det mesta inom populärkultur.

När Henrik Martinell träffade honom var det därför naturligt att, för Sunkits räkning, fråga Per om hans inställning till covers och om han själv hade någon favorit bland tolkningar som… kanske blev sådär.

Ett av Per Gessles finaste minnen, relaterat till ämnet covers, var en grupp tyskar som satte sig i loungen på Hotell Tylösand och spelade Sleeping In My Car på ukulele.

Men det kanske starkaste intrycket står ändå Loa Falkman för, med sin egenartade tolkning av Satisfaction med Rolling Stones. Uppbackad av systrarna Kempff i Chattanooga, iklädd läderbyxor och bra attityd visade Loa tevetittarna i Måndagsbörsen 1982 var skåpet ska stå. Skåpet ska stå någon helt annan stans än vad du trodde.

https://youtu.be/tlhgdlw-uVw

”Loa Falkman har etsat sig kvar i mitt minne för alltid”, konstaterar Per Gessle och önskar Sunkits läsare en fin sommar.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *