Lill-Babs: Karl XII (detalj från skivomslag)

Även Lill-Babs obskyra sidor är värda en plats i solen

Sunkits Ahrvid Engholm hyllar Lill-Babs med att gräva i de mer obskyra delarna av ikonens historia. Snacka om artist med bredd.

Medierna har varit fulla av hyllningar av den nyligen avlidna Barbro Svensson, mer känd som Lill-Babs. Men sorgligt bortglömda är hennes lysande insatser inom mindre uppmärksammade vrår av modern musik.

Tidigare är hennes äventyr i Norge – Juksemaker pipelort – noterat…

Men närmare undersökningar av videoala interwebtjänsten Dintub – ibland kallad Youtube – renderar i följande klämmiga lillbabsdängor:

Här sjunger vår mytologiska siren om att vi måste ät mer frukt – frukten av hennes arbete var nog ett och annat Gravensteiner från relevant fruktpropagandainstitution:

Yes, Mr Superman skulle kanske heta Ja, Herr Supermann då det är på tyska – men, är det Titanen från Krypton som avses? (Osäkert):

https://youtu.be/0WvF37riul4

Kloka medicinska råd erhålls i Plåster på såren – ty det är väl känt att sår bör behandlas genom att man applicerar något så att läkning kan ske:

Det kulinariska får sin befogade lillbabsbehandling, med en måltidsrekommendation innefattande Korv, bröd och potatismos:

Ja, och så har vi förstås fru Svenssons djupa intresse för rikets historia – och inte minst karln Karl XII som står och pekar finger i Kungsträdgården:

Dessa musikaliska bedrifter är kanske inte så mångomsjungna som andra av järvsöstintans tyngre repertorelement, men för den skull ändock värda att hedra!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Även Lill-Babs obskyra sidor är värda en plats i solen”

  1. Profilbild för Henrik Leander
    Henrik Leander

    Den konstiga pluttipluttlåten, vad heter den? Vart finns den?

  2. Profilbild för Alice Radomska, Göteborg
    Alice Radomska, Göteborg

    Man är en smula stolt att äga Lill-Babs singel ”Alltför många gånger” (1967), för på etiketten (Polydor KFF 699) står det ”EJ FÖR FÖRSÄLJNING”. Söt bild på en lite tankfull Lill-Babs på omslagets framsida. På dess baksida står det ”GRATTIS! HÄR ÄR SKIVAN DU VUNNIT I FLAGGSPELET.” Tävlingsarrangör var varumärkena för två klassiska svenska frukostflingor: Kalas-Puffar och Fras-Kuddar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *