Stillbild från video

Indiska Microsoft fyller på samlingen med företagslåtar

Företagslåtar är ett globalt och långvarigt fenomen, där företag marknadsför sig med musik. Inte sällan är det personalen som sjunger, för att ge en känsla av autencitet.

Microsofts globala supportcenter i Indien står – enligt egen utsago – som ett lag, en röst. Här är det en för alla, alla för en som gäller. Och det är ju ett ganska klassiskt tema i genren corporate anthems, en kusin till product music; reklamskivor. Här handlar det om låtar som spelas in av ett företag för att berätta om företaget, företagets produkter eller företagets personal.

Ibland kan det röra sig om att man gör en egen låt för att peppa personalen. Var detta bidrag från Microsoft India Global Technical Support Centre landar är väl lite osäkert. Syftet är i alla fall att rekrytera personal till företaget.

Den här genren är full av exempel på ganska mediokra bidrag. Väldigt sällan är det riktigt dåligt, eftersom företagen har någon nivå på vad man släpper ifrån sig (inte alltid). Omgivningen brukar vara proffsig; man lägger säkert ut inspelningsuppdraget på en producent med studio osv. Men det som brukar vara kännetecknet är det banala; oftast är stämningen så mysig, gemensam och glad att det inte finns kvar utrymme för något som har med konst att göra.

Lite charmigt är det. Och vi lägger ytterligare ett exempel på corporate anthems till samlingarna.

Läs också: Corporate bullshit – företag som sjunger och spelar


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *