Sunkit den 6 juni 2011

Sverige firar sin nationaldag för att markera att det är klubbkväll på Bröderna Olssons. Den 6 juni slås dörrarna upp för Sunkit.

Vi samlar och lyfter fram udda populärmusik. Det är vad vi gör. Vi har gjort det i femton år nu och Sunkit har blivit en självklar del av den svenska kulturskatten. Så framträdande att man valt att fira nationaldag när vi spelar skivor härnäst.

Så pass envisa har vi varit att udda populärmusik idag ofta kallas just sunkit (med vår stavning) eller sunkadelica.

Udda populärmusik? Ja, toner från de skivor som står längst in – nej, ännu mer längst in – i loppmarknadernas reabackar. Där någonstans börjar vi. Det är inte för att det är dåligt (vilket det ofta är, enligt gängse normer), utan därför att den här musiken har kvaliteter som står utanför – eller i motsats till – gängse normer.

Noga utvalt.

Vi som väljer och vrakar i skivhögarna är Burt von Bolton och Magnus 'Ny-Magnum' Nilsson. Vi gör det den första måndagen i månaden.

Tid 6/6 2011, kl. 20:00-01:00.
Plats
Bröderna Olssons Garlic & Shots, Folkungagatan 84, Stockholm.
Övrigt
Fri entré, åldersgräns 20 år.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Sunkit den 6 juni 2011”

  1. Profilbild för Grosshandlare Lindberg

    Ni borde registera även sunkadelica på Wikipedia//Grosshandlare Lindberg

  2. Profilbild för Starke Arvid
    Starke Arvid

    Hallå! Ricky Bruch är död och det har förstås inte undkommit er. MEN! Inget Ricky-tema i morgon? Jag tänker i alla fall kasta diskusar på dj:n om ni inte spelar Mig fångar ingen brud minst två gånger. OBS! Jag kommer inte att skada någon. Trevnad och trillingar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *