Sunkit den 5 oktober 2009

Mitt under det att klubbkvällen pågick, så kom det en rapport från stammisen Ahrvid Engholm. Ahrvid hade tidigare under aftonen gästat Sunkit, gjort en tidig kväll och gått hem… men passade på att teckna sina intryck. Hans e-brev var avsett enbart för de närmaste, men vi publicerar brevet även på detta sätt (med Ahrvids tillstånd).

Över till Ahrvid Engholm:

Jag har inte skrivit Sunkit-rapporter på ett tag, och jag skall inte bli långrandig nu för jag var inte på Sunkit alltför länge ikväll. Men några ord med tanke på att det är möjligt att Sunkit (och eventuellt hörs jag i någon intervjureplik) tydligen skall vara med i Radio Rix FM, så tidigt som 07.10. Den som är uppe då (tveksamt om undertecknad är det) får gärna om möjligt spela in!

Den som vill lyssna via nätet kan hitta Radio RixFM som webradio på http://www.rixfm.com (där finns också ”radioklipp” och har vi tur blir Sunkit-inslaget något som läggs ut som ett klipp).

Det var ovanligt litet folk när jag stövlade in, och Stofile Martin skulle inte vara där hade jag fått veta (han skulle förbereda sin tjeckiska sf-filmafton; Kulturhuset, tisdag 17). Trampe var dock på plats, och hans bekantinnan Kia (har jag för mig hon skriver det). Ett par andra bekanta ansikten var Niklas Jönsson (of Thore-låt-fame) som demonstrerade ett par kaleidoskopglasögon och Jaan. Annars var det ganska tomt på De Vanliga Misstänkta. En kille från Thor Modéen-sällskapet sålde Modéen-kalendern för 2010. Alltid nå’t.

Och som man hängde där mot disken kom en reporter från Radio Rix FM. Trampe hade han redan avverkat, så han gick på kvällens DJ Ny-Magnus, allt medan jag och Trampe i bakgrunden avhandlade den i sf-kretsar kände illustre hr B som en gång felaktigt utpekades som ”falsk obducent”. Sedan trampade Rix-mannen över till mig, av alla. Jag har iofs hängt på Sunkit i något decennium, men är väl inte så intressant. I alla fall fick jag svara på ett par frågor om vad jag väntade mig höra för musik (bl a Mustaschen, Sidovagnsmotorcykel, Thore Skogis och Johnny Bode) och om Sunkit var ett ”bra raggningsställe”. På det senare sade jag att det nog var det, men undertecknad var mest där för att höra musiken. Här korsar inga orena tankar bron , såvida de inte kommer från hr Bode.

När jag gick relativt tidigt , jag var ovanligt trött och hängig , hade stället hunnit fyllas upp ganska rejält.

Jag drar mig hemåt i den mörka natten medan Thore i bakgrunden upplyser oss om att…

Jag springer hos en flicka och låtsas vara kär
hon jobbar ju hos Petterssons och hembiträde är
Och varje kväll på stegen till fönstret går min tur
Hon tror att det är hon som drar men jag är en filur!
Jag fikar efter kaffe
med smörgåsar och bullar till
men gifta mig med henne jag aldrig, aldrig vill

Ahrvid

Ps. Denna låt kan också avlyssas här:

Tack, Ahrvid!

Måndag 5 oktober 2009
Klubb Sunkit
Den första måndagen i varje månad. Då spelar vi ”musiken som gud glömde” i källaren på Bröderna Olssons. Vi har gjort det sedan mer än 13 år. Legenden blir bara större. Kom och var en del när historia skapas…
I högtalarna väntar exotica, skumma schlagers, knastriga kassetter, dansbandsmusik och annan udda populärmusik. Discjockeyer är Burt von Bolton och Magnus ”Ny-Magnum” Nilsson.
Tid 5/10, kl. 20.00-01.00.
Plats Bröderna Olssons, Folkungagatan 84, Stockholm. T-bana: Medborgarplatsen.
Övrigt Ålder 20 år. Fri entré.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Sunkit den 5 oktober 2009”

  1. Profilbild för Isac
    Isac

    Tröttnade på att leta efter Sunkit-musik varje gång jag kände för att lyssna på dem, och bestämde mig för att göra en spotify-lista med musik som varit/skulle kunnat vara på Sunkit. Fortsätter lägga till låtar hela tiden.

    http://open.spotify.com/user/traesket/playlist/56sCEjbOl0Y5mrrcxXUbwS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *