Sam Chalpin

Vad gör man om ens son är boss på ett skivbolag? Kräver att få göra en skiva, förstås!

Sam Chalpin: My Father the Pop SingerI början av 1966 stegade Sam Chalpin in på PPX Record Production och bad att få tala med skivbolagschefen. "Vad kan jag göra för Er" frågade chefen. "Jag är en sångare och jag vill spela in en skiva", sa Sam.

"Har du spelat in någon skiva tidigare och vad är dina meriter?"
"Nej, men jag kan sjunga vad som helst"
"Vad är det för låtar du vill spela in?"
"Alla stora hits, som Bang, bang och Satisfaction för just nu är jag en popsångare"
"Varför kommer du just hit till PPX Records?" frågar chefen.
"Du är min son! Vem annars skulle jag gå till??"

Sam Chalpin fick spela in tio av dåtidens hits och var alldeles till sig över resultatet. Ed Chalpin var också alldeles till sig och kastade sig över telefonen och ringde upp chefen för Atlantic Records och skrek:

"Jag har det manliga svaret på Mrs. Miller – Min far!! Vi måste ge ut det på skiva!"

Uppenbarligen tyckte chefen på Atlantic också att det var en god idé men ville av någon anledning inte ge ut den själv. Skivan släpptes senare på ATCO records under namnet "My father the pop singer" Han fick även uppträda på TV i Ed Sullivan show men hur det framträdandet gick och om det blev någon ytterligare skiva förtäljer inte historien. Hans versioner av "Leader of the pack", "Satisfaction" och "Batman" är självskrivna klassiker.

Tack

Tack till Micke "Blodet" Nilsson.

Av Magnus Nilsson

Relaterade länkar
> A Recitation Of The Ridiculous (extern länk)


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *