Rudolf Paché

Rudolf Paché gjorde Mallorca till ett litet, men dock, centrum för Hammond X66:an.

Rudolf PachéFrån maj 1967 till omkring 1975 tillverkade Hammond sin legendariska monstermodell X66. En av detta instruments främsta utövare är Rudolf Paché (eller Rudolf Pache, det varierar något). "All the Orchestral effects of the Guitar. Piano. Banjo. Trumpet. are made by the Hammond Organ." är en vanlig VDN-märkning på Pachés skivor. Ibland enbart på spanska, vilket ser ännu snyggare ut…

Varför finns det så många signerade exemplar av Mallorcas hammond-kung i Sverige? Kan det ha med charternäringen på 1960- och 1970-talen att göra?

Hursomhelst, Paché är värd ett eget kapitel i musikens historia och ska ett sådant skrivas får det nog bli här.

Tills vidare är det med stolthet vi nedan förmedlar länken till webbplatsen för Hammond X66-entusiaster. Varför inte kombinera årets semester med ett besök på Hammond X66 Convention? Lyssna också gärna på Rudolf Pachés fantastiska melodikavalkad presenterad på LP:n Rudolf Paché y su órgano Hammond X66 (RCA Camden, 1975).

Av Magnus Nilsson

Relaterade länkar
> Webbplats om Hammond X66 (extern länk)


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

3 svar till ”Rudolf Paché”

 1. Profilbild för lars eriksson
  lars eriksson

  kan ståta med ett 25 tal av herr paches lp skivor varav 75% är signerade (kom ju hit många lp s via charterresenärer
  på 60-70 talet) köpt mina i ”nutid” av av sådana familjer som haft dem ”med sig hem” och nu fått för sig att cd är bättre och sålt dem ”el lobo” och ”massachusets” från lpn cas 111 ”palma de mallorca” (1969) är 2 bra spår

 2. Profilbild för T schutte
  T schutte

  Heb u lps van Rudolf pache

 3. Profilbild för teun schutte

  verkoop u lp van rudolf pache ik mis er nog 8

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *