Kerstin "Banana" Bylén med "Kär i dig, banan"

Kerstin ”Banana” Bylén – kär i dig, banan

Kerstin Bylén kallade sig ”Banana”, uppträdde på talangjakter och gjorde barnmusikaler. Samt hyllade bananen. Bakom stod Shanes och garvade.

Kerstin Bylén uppträdde på nattklubbar och liknande (bland annat Engelen i Gamla Stan, Stockholm) med sin Banana Show, som enligt uppgift ska ha varit ett sångnummer där Kerstin, iklädd mer eller mindre enbart bananer, kastade ut plagg efter plagg mot publiken. Bananerna lär ha kommit i retur!

Musikerna på singeln Kär i dig, banan är medlemmar i Shanes och det exemplar vi besitter är en provpressning – skivan gavs aldrig ut i kommersiell distribution.

”För den fina körsången svarar elever från Bålsta och Kungsängen”. Text och musik av Kerstin Bylén. Bolag: Global Sound, Uppsala.

Jörgen Wiberg skriver i ett brev (2003-02-26):

För övrigt var det trevligt att hitta info om Kerstin ”Banana” Bylén. Kan tillägga att upprinnelsen till den bananshowen var en amatörcabaret som gick för utsålda hus 1979 på den krog som numera heter Norra Brunn.

Kerstin står också bakom barnmusikalen Sara i Bananlandet som finns på LP:n med samma namn (inspelad i PHM-studio, utgiven på PHM Records, förlagd på PHM-förlag och distribuerad av PHM-distribution i Morgongåva) från 1983. Collien heter Molly och ett särskilt tack framförs till ABF.

Kerstin Bylén heter idag Tina Martinsson och uppträder, efter många år utanför showbiz, på nytt som musikartist; då under artistnamnet Tina Rose.

När Sunkit firade 10 år som klubb var Tina (förstås) en av gästartisterna.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Kerstin ”Banana” Bylén – kär i dig, banan”

  1. Profilbild för GunBritt Johansson
    GunBritt Johansson

    Tack du rara granne för en trevlig eftermiddag…du vad du är kreativ och duktig..fortsätt med ditt skrivande och sjungande m.m…det kommer att bli ett underbart 2010..Lycka till..kram:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *