Gunilla Gårdfeldt

Slog igenom i Hylands hörna. Gav ut album på Hans Edlers etikett Marilla. Utvecklar idag metoder för att motverka nervositet hos musiker.

Gunilla Gårdfeldt var studiovärdinna i teves Hylands hörna och nådde som detta stor popularitet. Något som den alltid påhittige entreprenören Hans Edler uppmärksammade. 1975 kom LP:n Killar i mitt liv på Edlers skivbolag Marilla.

Idag är Gunilla Gårdfeldt universitetslektor vid Musikhögskolan i Göteborg, där hon undervisar i musikalisk kommunikation och musikdramatik. Hon har vid sidan av detta satt upp musicaler på Göteborgs universitet i flera år.

Utbildad på Statens skola för scenisk utbildning (musikdramatisk linje) 1966-1969. Verksam på Teater-och Operahögskolan 1977-1995 samt på Musikhögskolan i Göteborg från 1981.

Gunilla Gårdfeldt har bl.a. arbetat med mental träning för att motverka musikers rampfeber. Om detta har Anna Anundi skrivit en uppsats i musikpedagogik vid Luleå Tekniska Universitet; Konsten att hitta fokus under ett scenframträdande: en undersökning om rampfeber och mental träning bland musiker och musikpedagoger (Musikhögskolan, Luleå Tekniska Universitet, 2002).

Av Magnus Nilsson

Relaterade länkar
> Musikhögskolan i Göteborg (extern länk)
> Luleå Tekniska Högskolas publikationer (extern länk)


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *