Eldorados

Ett av många band från Eskilstuna, språkliga förnyare med fantasifulla lösningar för knepiga refränger.

Av någon anledning lyckades Eskilstuna under 1970-talet producera fram det ena justa dansbandet efter det andra. Många var banden från smedstaden som blev halvstora; de slog sällan in bland miljonsäljarna men var ändå flitiga både på scener och i skivstudior.

Eldorados gav världen en av de mest märkliga sjungna betoningarna: i den numera klassiska låten Sidovagnsmotorcykel ligger betoningen på andra stavelsen, dvs. sido-VAGNS-motorcykel. Gissningsvis kommer detta att så småningom bli den form som anses korrekt, då refrängen har en enorm smittsamhet.

Tack

Tack till Kjell Börjeby för omslaget till den tidiga singeln!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *