Eilert Pilarm

Elvis från Godmersta som slagit en hel värld med häpnad. Hårt.

Eilert Pilarm är Elvis-imitatören från Godmersta (utanför Husum) som trotsar all beskrivning. Måste upplevas! Utnämnd till Årets artist i brittiska morgonprogrammet Breakfast – med 10 miljoner tittare – nyårsafton 1999. "Ja, jag fick två utnämningar med mig hem. Dels som årets artist framröstad av lyssnarna, dels som den störste Elvis-imitatören någonsin. Jag fick med en 40 centimeter stor buckla med inskriptionen ’The best inpersonation by a Swede of the past 1000 years’", sa Eilert till TT.

I programmet framförde han Jailhouse Rock, Hound Dog och Suspicious Minds.

Eilert slutar som scenartist

I november 2002 meddelade Eilert Pilarm att han tröttnat på turnélivet. Han viker ihop elviskostymen för sista gången och slutar med scenframträdandena, dock inte med skivutgivning.

Men suget efter att uppträda var tydligen för stort. Eilert fortsatte att framträda, om än i mer begränsad utsträckning fram till augusti 2004, då han tog farväl av publiken och utannonserade sina elviskostymer. Så här förklarade han sig för TT:

– Därför att jag inte orkar längre. Jag är utbränd. Nu ska jag träna upp mig inför den operation som jag måste göra fram på höstkanten. Jag ska operera mig för struma, det är rubbningar i sköldkörtlarna.

Två av munderingarna behåller han.

– Det kan vara roligt att ha något kvar ifall man vill ställa upp på någonting, men det blir i så fall av det privata slaget.

Pilarm om spelskandalen

Eilert-bonus: Spelskandalen i Boltic tas upp i Vi 5 i Aftonbladet, frågan är: tror du att många elitspelare fuskar? Svar från Eilert "Husum-Elvis" Pilarm, 46, artist, Husum: "Ja, jag misstänker det. Det är mycket mutor och hot numera."

Av Magnus Nilsson


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *