Charles Ek

Tangorabatten och smörsångarleendet leder… till en frisersalong på Södermalm och en seger över zetterlundskan på Nalen.

Sångcharmör med en – av oss känd – singel i bagaget. Teorierna om vem denne Charles går isär. Ett spår leder till en frisersalong på Folkungagatan i Stockholm.

Så här skriver Carl Magnus Palm:

Jag skulle tro att Charles Ek är samma "Charlie Ek" som vann över Monica Zetterlund i en sångtävling på Nalen 1956 (innan MZ hade slagit igenom). Omröstningen genomfördes genom handuppräckning och enligt MZ vann CE eftersom det var fler tjejer i publiken. Så här berättar Monica om CE i sin bok Hågkomster ur ett dåligt minne:
"Så var det dags att utse en vinnare och den här gången fick publiken rösta genom handuppräckning. Sen var Topsy enväldig domare. Men just den här kvällen var det mest brudar på Nalen och Charlie Ek som var en snygg kille fick dom flesta rösterna. Men han sjöng bra också och i pris fick han 500 kronor. Jag fick 250 och det räckte precis till en kappa åt mig och en hatt och ett par skor till Torbjörn [Zetterlund, MZ:s dåvarande man.]"

Tack, Carl Magnus!

Av Magnus Nilsson


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

3 svar till ”Charles Ek”

 1. Profilbild för Charles Ek-Brandt

  Hej Carl Magnus.
  Jag tyckte att jag kände igen mej. Det var en trevlig överraskning. Senare blev det operasång (Radames i AIDA på Malmöoperan m.m)

  mvh
  CEB

  1. Profilbild för Magnus Nilsson

   Hej Charles,
   Tack för ditt inlägg. Är du samme Charles Ek som gav ut singeln Sommar’ med Dej / Luna Rossa på Dollar Records? Året är okänt, men det är (klassiska) Folke Lindesjös orkester som står för kompet. Om så är fallet – gjorde du fler skivor under din musikaliska karriär?
   / Magnus Nilsson, Sunkit

 2. Profilbild för Charles Ek-Brandt

  Hej Magnus

  Sommaren med dej och Luna Rossa stämmer

  mvh
  Charles
  det finns mer att berätta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *