Bengt Kyllinge aka Bengt Erlandsson från Bengt Erlandsson Band

Bengt Erlandsson

Bengt Erlandsson är artisten som lyckas balansera humor med allvar och David Sandborns sax.

Bengt Erlandsson – numera Bengt Kyllinge – spelar saxofon och sjunger både på egen hand, tidigare i Bengt Erlandsson Band, i Bröderna Slut och många andra sammanhang. Bengts första två album är gjorda med Bengt Erlandsson Band, och det utmärkande för dem är kanske inte så mycket musiken som texterna.

Visserligen är humor och musik en mycket vansklig kombination, men Bengt lyckas ro i land med att skriva sånger om att sätta upp viltstängsel längs motorvägar, hur pinsamt det känns när man får något av någon och inte kan balansera gärningen genom att bjuda tillbaks i motsvarande mängd, vad folk säger när man handlar på ICA men själv jobbar på Konsum osv.

Låten Jag blev så trött är en klassiker på klubben Sunkit.

Den demo som föregick gruppens första CD (Att vara musiker är kul, så det är väl inget jobb, 1999) med endast gitarrkomp av Erlandsson, har en spontanitet som skivan saknar. Ändå gör de udda texterna plattan intressant.

Du kan lyssna på Att vara musiker är kul, så det är väl inget jobb på Spotify.

Med bandet har Bengt också gett ut Bengt Erlandsson Band från 2005. Helt på egen hand släppte han 2008 En gränslös värld.

Bengt är utbildad på musiklinjen vid Sjöviks folkhögskola och Musikhögskolan i Göteborg. Han spelar saxofon, tvärflöjt, piano och gitarr. Han är också verksam som ståupp-komiker och showartist.

Som sagt har han sedan ett antal år bytt namn till Bengt Kyllinge. Han är född den 21 augusti 1965.

Länkar

Bengt Kyllinges webbplats

Foto

Pressbild.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *