William Clauson i högform

Den legendariske William Clauson är, som tidigare meddelats, i Sverige. Han har bland annat besökt sin barndoms Viskafors och där gjort ett bejublat framträdande. Genom Youtube kan vi ta del av hur det lät och såg ut. I Skräddaren i Sätila visar sig William Clauson i högform:

Man kan ju ägna en tanke åt att William närmar sig de åttio, men inte verkar han det minsta ringrostig.

I hembygdsnostalgiska Jag har rötterna i Viskafors når han kanske inte de riktigt stora höjderna, men det kan man väl inte heller begära. Låten är inte av den digniteten.

William Clauson föddes i USA, men bodde under några år i barndomen i Viskafors. Viskafors ligger i Borås kommun, har knappt 4000 invånare och ett förflutet som bruksort inom textil- och däckindustrin. Se där, vad man kan lära sig på Wikipedia 😉

Svänger du förbi nöjesparken High Chaparral i sommar? Då har du chansen att uppleva William Clauson, han uppträder i denna ganska osannolika miljö fram till den sista juli.

Av Magnus Nilsson


Publicerat

i

av

Kommentarer

2 svar till ”William Clauson i högform”

 1. Profilbild för Eva
  Eva

  Var det inte William Clauson som hade den mexikanska restaurangen El Sombrero på Drottninggatan i Stockholm i slutet av 60-talet, början av 70-talet? Han var ju med mycket överallt, i Hylands Hörna osv , om det är samma kille. Otroligt att han lever fortfarande!

  En underbar sida det här, upptäckte den idag.

  1. Profilbild för Magnus Nilsson

   Visst lever William Clauson, och han frodas numera även i Sverige med jämna mellanrum. Läs mer om honom (och hans restaurang El Sombrero) på http://www.sunkit.com/william-clauson/.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *