Kalle Sändare skämtar från andra sidan

Kalle Sändare, skivomslagIdag hade både Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter dödsannonser för Carl-Axel Thernberg, mer känd som Kalle Sändare. Visserligen begravdes han i Haga kyrka i Göteborg igår, men han fortsätter att driva gäck med omvärlden… så att säga från den andra sidan.

I dödsannonser brukar det ju stå något om att man ska tänka på Cancerfonden eller liknande (som alternativ till att köpa en krans), men i Kalle Sändares fall finns följande uppmaning: Tänk gärna på Gris- och Skridskoföreningen, bankgiro 5766-8592.

Det bästa av allt är ändå den dikt som publiceras i annonsen, författad av föremålet själv:

Ödsliga åkrar
vakar över bondens nevr
Ej tidens fara
Utan ånger är du rädd
Böljande känslor
Får mig att tro
Blått och svart
I främlings spår

Herreminjeochskapare! Stort! Ultrastort!

Anteckna redan nu den 29 augusti i din kalender. Då arrangeras en minnesföreställning till Kalle Sändares ära på Scalateatern i Stockholm. Redan färdig artist är Sunkitstammisen Janne Schaffer. Alltings tycks hänga samman på ett högst ologiskt sätt…

Av Magnus Nilsson


Publicerat

i

av

Kommentarer

3 svar till ”Kalle Sändare skämtar från andra sidan”

 1. Profilbild för KORSARKOFF
  KORSARKOFF

  Jag söker ständigt efter mer material med Kalle Sändare.
  Har du någonting, så kanske vi kan byta.
  Har du Kassetter, vinyl, vhs m.m. så köper
  jag gärna sådant jag inte redan har.
  Hör av dig till mig:
  korsarkoff@hotmail.com

 2. […] Ett svenskt exempel på någon som planerade en död i enlighet med sitt liv varKalle Sändare som begravdes med en telefon på kistlocket. Han författade det diktpekoral som förekom i dödsannonsen som även innehöll uppmaningen: ”Tänk gärna på Gris- och Skridskoföreningen” (text om Kalle Sändares död på Sunkits hemsida). […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *