William Clauson är i Sverige

William ClausonDen blonde cowboyen, ”El Charro Güero”, kallades han på 1950-talet och decenniet senare öppnade han den första mexikanska restaurangen i Sverige, El Sombrero på Drottninggatan. William Clauson var en firad världsartist, men försvann från rampljuset som en tunn blå rök någon gång på 1970-talet. Enligt ryktet bosatte han sig i hemlandet USA, men det är ju inte mycket fakta att gå på… 😉 På Sunkits webbplats har vi en uttömmande artikel om Clausons karriär, men där finns mycket litet om vad som hände senare.

Förra sommaren ringde William Clausons son! Han kunde meddela att pappa inte bara var i livet, utan också var i Sverige på besök. Jag tror att det var första gången på omkring 30 år. Tyvärr gick det inte att få ihop tid för en intervju, men jag växlade i alla fall några ord med legenden själv!

Nu finns möjlighet för dig som saknat den svensk-amerikanska mariachimannen att åter se och höra William Clauson! Han ”sjunger allt från Latinamerikanskt till Taube” tillsammans med Adele Li PumaSolnadals Värdshus tisdagen den 27 maj och onsdagen den 28 maj. Det kostar 200 kr och jag tror att de börjar spela klockan 19.00 båda kvällarna.

Detta lär vara enda chansen att uppleva William Clauson…

Av Magnus Nilsson


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *