Sixten är präst i sin egen församling

Säga vad man vill om medial uppmärksamhet, utöver tidningarna på Åland har det inte skrivits en rad om En helkväll med SunkitDebaser i måndags. Men det är inget att gråta över, för oss är det naturligtvis mest intressant med spaltmillimeter innan ett evenemang.

Men, som sagt, hemma på Åland är Sixten Jansson numera en nationalklenod. Jag vet inte om det beror på hans uppmärksamhet i Sunkits sammanhang, men säkert har det haft någon betydelse. Man ska dock inte glömma att Sixten inte bara är ”Pop-Sixten” utan också – och kanske framför allt – verksam som bildkonstnär. Så på hemmaplan har han väl alltid varit uppmärksammad. För en yngre generation är det absolut för spelningen med Sunkit All-Stars på festivalen Rock-Off sommaren 2006 som han är mest känd.

Mina åländska vänner har också påpekat att man på öarna värnar sina original; det är helt okej att sticka ut från mängden på ett helt annat sätt än i Sverige. Sägs det.

Sixtens spelning med Sunkit All-Stars blev i alla fall ordentligt bevakat i de två åländska dagstidningarna, både Ålandstidningen och Nya Åland hade reportage på framskjuten plats igår, onsdag.

> Pop-Sixten nöjd med andra Debaserkonserten, Ålandstidningen
> Sixten glänste i Stockholm, Nya Åland

Det sägs ju att ”ingen blir präst i sin egen församling”, men frågan är om detta inte stämmer i fallet Sixten Jansson.

Av Magnus Nilsson


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *